Student
Blog

Blog: Een betere wereld

Iedereen houdt zich tegenwoordig bezig met duurzaamheid, constateert blogger Angelo Braam. Dat opent de weg voor bedrijven en organisaties met minder goede bedoelingen. Gelukkig komen zij er niet altijd mee weg.
Angelo Braam

© Sven Menschel

Wedstrijdjes, ik ben er nooit een grote fan van geweest. Of het nu gaat over wie het snelste kan rennen of de hoogste cijfers kan behalen, competitie is niet mijn ding. Toch vond ik de verkiezingen die Wakker Dier dit jaar wederom heeft georganiseerd, de Liegebeest van het jaar, wel de moeite waard om bij jullie onder de aandacht te brengen.Duurzaamheid houdt heel Nederland, de media en de politiek bezig. En terecht natuurlijk, het houdt mij ook elke dag bezig. Helaas zijn er altijd mensen met minder goede bedoelingen die op de trend mee proberen te varen. Iedere producent kan ‘van 100 procent natuurlijke ingrediënten’ op zijn product plakken, ongeacht de inhoud. De NS beweert voor 100 procent op windenergie te opereren (milieuwetenschappers die dit lezen, check dit alsjeblieft, misschien is het namelijk wel echt waar). Maar de meest slechte bedoelingen zijn vorige maand nog even goed belicht door de Liegebeestverkiezingen.

Sentimentele muziek

‘Growing a better world together’, luidde het goed geregisseerde reclamefilmpje van de Rabobank. Een filmpje dat alle wereldproblemen adresseert, inclusief met sentimentele muziek en vol zielig ogende mensen. Gelukkig is de Rabobank er om te investeren in duurzame projecten die wellicht het wereldvoedselprobleem zullen oplossen. Mooi gezegd allemaal. Toch investeert de Rabobank nog altijd liever in milieu-onvriendelijke industrieën, zoals megastallen, plofkippen en fossiele energie. Met lof heeft de Rabobank daarom de Liegebeestverkiezing gewonnen.

Een betere wereld bereiken begint natuurlijk bij jezelf, maar heel veel macht ligt op de plek waar het geld zit, zoals bij banken. Met oprechte inzet van banken zou growing a better world together namelijk wel degelijk mogelijk zijn. Gelukkig bestaat er al jaren een bank die zich hier mee bezighoudt. Reclame maken is misschien een beetje ongepast in mijn blog, dus dat doe ik niet. Maar mochten jullie nog niet weten waar ik het over heb, dan verwijs ik jullie stiekem even door naar de eerlijke geldwijzer, dan komen jullie er wel achter.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.