Organisatie
Politiek

WUR-hoogleraar Termeer lid van SER

Katrien Termeer, hoogleraar Bestuurskunde, is benoemd tot kroonlid van de Sociaal-Economische Raad. De SER is een belangrijk adviesorgaan van regering en parlement.
Linda van der Nat

© Guy Ackermans

Termeer is hoogleraar Bestuurskunde en onderzoekt innovatieve vormen van governance van duurzaamheid, klimaatverandering en voedselsystemen. Deze expertise neemt ze mee naar de SER, waar ze zal samenwerken met werkgevers- en werknemersorganisaties.

Volgens Termeer is ze gevraagd voor de prestigieuze positie omdat het kabinet graag een bestuurskundige in de raad wilde. ‘De afgelopen tijd heb ik in een SER-commissie over circulaire economie gezeten en dat is van beide kanten goed bevallen. Dus toen ze vroegen of ik méér wilde, leek me dat erg leuk en interessant.’

Termeer gaat zich in de SER focussen op governance, duurzaamheid en internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. ‘De SER is heel actief in het opstellen van convenanten, zoals in de textielindustrie en de goudsector. De SER geeft advies, maar neemt ook het voortouw in het bij elkaar brengen van spelers binnen de sectoren om problemen zoals milieuvervuiling en uitbuiting aan te pakken.’

Naast Termeer werden nog drie kroonleden benoemd: hoogleraar Economie Maarten Lindeboom en hoogleraar Sociologie Halleh Ghorashi, beiden van de Vrije Universiteit Amsterdam, en fiscaal econoom Steven van Eijck. Van Eijck was staatssecretaris van Financiën in het eerste kabinet-Balkenende.

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.