Student
AID

Smash your trash!

4 manieren waarop we zorgen voor een duurzame AID

1.

Flexitarisch menu

De Meatless Monday was altijd al een begrip tijdens de AID. Maar vanaf dit jaar kunnen AID-lopers, mentoren en CREW-members bij hun inschrijving naast ‘vegetarisch’ en ‘vlees-eter’ ook de ‘flexi-optie’ aanvinken. De flexi-optie houdt in dat je drie van de zes AID-dagen vegetarisch eet. Het is inmiddels welbekend dat vlees eten niet goed is voor het milieu. Met de nieuwe flexi-optie kunnen we de milieu-impact van de AID kleiner maken!

2. Duurzame merchandise

De AID-tasjes zijn gemaakt van duurzame jute. Dit jaar zitten er een stuk minder folders in de tasjes. Zo komt er minder papier in de papierbak. Je kunt een AID-dopper kopen die je kunt vullen bij één van de water-vulpunten. Ook kun je een AID-broodtrommel kopen om je leftovers in mee te nemen, en later je lunch.

3. Afvalscheiding

Op de campus kun je niet om afvalscheiding heen en tijdens de AID scheiden we het afval ook. De verschillende afvalbakken zijn makkelijk te herkennen door de gekleurde borden. Zo raak je al bekend met de afvalstromen van Wageningen University. Daardoor is het straks op de campus ook makkelijker om je afval op de juiste manier te scheiden. Verder stimuleren de ‘Smash your Trash!’ borden die we gebruiken, mensen nog meer om hun afval te scheiden.

4. Voedselbank

De nog eetbare leftovers van de lunch tijdens de AID gaan naar de voedselbank in Wageningen. Zo hoeven we minder weg te gooien en kunnen we iets doen voor mensen die het minder breed hebben.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.