Student
Nieuws
AID
Studentenleven

AID-lopers zonder kamer kunnen kamperen op de campus

De AID staat voor de deur, maar nog niet alle deelnemers hebben een slaapplek gevonden. Daarom wordt er een camping geopend, zodat alle AID-lopers toch in Wageningen kunnen overnachten.
Luuk Zegers

© Shutterstock

‘We kregen veel vragen van mensen die nog geen kamer of slaapplek hebben gevonden’, zegt Julia Besselink, voorzitter van het AID-bestuur. ‘Wij vinden dat iedereen moet mee kunnen doen met de AID. Daarom hebben we de camping bedacht.’

De tijdelijke camping komt op een stuk grasveld achter Axis-Z, het voormalige Technotron, te liggen. ‘Het moest een plek zijn die groot genoeg is, op WUR-grond, waar we niet te veel overlast voor omwonenden veroorzaken’, zegt WUR-projectleider van de AID Sjef Moling. ‘Op de gekozen locatie is ruimte voor driehonderd AID-kampeerders.’ Inmiddels hebben zo’n honderd deelnemers zich ingeschreven. Moling verwacht dat dat er tweehondervijftig tot driehonderd worden. ‘Mijn ervaring is dat nieuwe studenten zulke dingen vaak last minute regelen.’

De tijdelijke camping komt achter Axis-Z te staan. © Google Maps

Eigen slaapzak

Op donderdag 16 augustus worden er toiletten en douches neergezet op het tijdelijke kampeerterrein. Een weekje kamperen kost 25 euro. AID-lopers nemen zelf tenten, luchtbedden en slaapzakken mee. Na afloop van de introductieweek, die van 17 tot en met 22 augustus duurt, wordt de camping weer afgebroken.

UPDATE: Op vrijdag 16 augustus verschenen de eerste tentjes op de speciale AID-camping. Check het filmpje om te kijken wie de campinggasten zijn.

Op de camping

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.