Organisatie

JIJ op de campus: ik vind het leuk om mensen te helpen

Het is zomer en rustig op de campus. Baliemedewerker Truus Willemse (62) bewaakt het 'Fort Forum'. Ze kijkt uit naar de drukte die een nieuw collegejaar met zich meebrengt. 'Bij de buren van het Student Service Center staan elke dag dikke rijen. Maar bij mij is het rustig.'
Liza van Kapel

Willemse maakt een ontspannen indruk, terwijl we vanachter de balie dit interview doen: ‘Ik kan je alleen bijna niet verstaan over de kolkende massa voor de balie heen’, grapt ze. Druk is het inderdaad allerminst, er komt maar een keer iemand met een vraag. Dat is niet altijd zo: ‘Ik krijg nu wel redelijk wat studenten die lichtelijk in paniek zijn omdat ze denken dat hun inschrijving niet in orde is. Die moet ik doorsturen naar mijn buren van het Student Service Center, daar staan dan ook elke dag dikke rijen. Maar bij mij is het op postbezorgers en een paar studenten na rustig. Ik kan niet zeggen dat ik het druk heb.’Binnenkort gaat de boel weer losbarsten, met de herkansingen, de AID en daarna het studiejaar. En daar kijkt Willemse wel naar uit: ‘Ik vind het leuker als het drukker is.’ Normaal zit ze in het Orion: ‘Het Orion heeft mijn voorkeur, vanwege de grote zalen en de grote evenmenten. Vaak brengen die nog veel ad hoc geregel met zich mee, en ik hou wel van een goede puzzel. Soms is het wel stressen, maar wel altijd heel leuk als het lukt en je iemand kan helpen.’ Mensen helpen is dan ook wat Truus het leukst vindt aan haar baan: ‘Vaak komen mensen bij je met een probleem: bijvoorbeeld als een zaal niet goed geregeld is. Het is heel fijn als je ze dan direct kan helpen en met een glimlach weg ziet gaan. Dat geeft voldoening.’Als de warme zomermaanden voorbij zijn, is het ook voor Truus tijd voor vakantie. Maar directe plannen heeft ze nog niet. ‘Veel collega’s plannen in januari al hun vakantie voor de zomer, maar aangezien ik niet aan schoolvakanties vast zit, heb ik nooit de behoefte ver vooruit te plannen. En ik hoef dit jaar ook niet bang te zijn dat ik zonder vakantie de zon niet te zien krijg.’

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.