Organisatie
Medewerkers

JIJ op de campus: ‘Ik hoop echt op verschrikkelijk weer in mijn vakantie’

Met deze hoge temperaturen zoeken de meeste mensen die nog op de campus zijn de koelte van gebouwen op. Jeroen Schipper (37) heeft die luxe niet: als de bode van WUR rijdt hij van gebouw naar gebouw om post te bezorgen en op te halen, ook met deze hitte. ‘In mijn bus wordt het makkelijk…
Liza van Kapel

Jeroen Schipper en zijn postbus © Liza van Kapel

Voordat Schipper klaar is met zijn ronde, grappen zijn postkamercollega’s al dat ze dit keer drie kuub water voor hem moeten neerzetten. En inderdaad, er wordt flink gedronken voor Schipper over zijn werk vertelt. ‘Los van de hitte nu vind ik het echt heel leuk werk’, vertelt hij enthousiast. ‘Ik heb echt vrijheid. Rijden over de campus, niemand die over mijn schouder meekijkt. Ik kan lekker mijn eigen ding doen.’ Is dat niet een beetje eenzaam? ‘Zeker niet. Ik maak overal waar ik kom een babbeltje met alles en iedereen. En dan is het daarna op de bus weer lekker rustig in mijn eentje.‘

Overdag post bezorgen, ‘s nachts hardlopen

Naast post bezorgen loopt Schipper regelmatig een rondje hard. Tegenwoordig doet hij dat ‘s nachts, omdat het dan wat koeler is. Zijn fanatisme heeft een reden: Schipper traint voor de Strong Viking obstakelrun. ‘Ik heb dat nog nooit gedaan eigenlijk. Een vriend van mij kwam ermee. Het is 19 kilometer, zonder obstakels is dat al een hele afstand, dus dat wordt nog spannend’, zegt hij lachend. ‘Ik ben van mezelf niet heel sportief, maar ik wil het echt kunnen. Het is leuk om een doel te hebben, iets wat niet iedereen doet. Dat houdt het leven interessant.’

Voordat het tijd is voor Strong Viking, moet Schipper nog even doorwerken in de hitte. In september heeft hij vakantie. ‘Ik hoop echt op verschrikkelijk weer dan. Ik kijk nu al uit naar op het balkon zitten met wat verkoelende regendruppels.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.