Student
Sport
Video
Studentenleven

Vakantieplannen? Meedoen aan het WK roeien in Shanghai (video)

WUR-student Arlette de Vegt en Anouk van Leeuwen uit Delft nemen het samen op tegen de beste roeidames van de wereld tijdens het studenten-WK in Shanghai op 10, 11, en 12 augustus. Hoe bereiden ze zich voor?
Luuk Zegers

Arlette de Vegt (links) en Anouk van Leeuwen tijdens een training © Berber Hania

Arlette de Vegt is bezig met een master Food Technology aan WUR. Ze kent Anouk van Leeuwen van het wedstrijdroeien. ‘We zaten allebei in een skiff (eenpersoonsboot), maar we dachten dat we harder zouden gaan als we samen gingen roeien’, vertelde ze eerder tegen Resource. Op het studenten-WK komen ze uit in een lichte dames dubbel twee.

Europees Goud

Ook Tijmen van Rietbergen studeert in Wageningen (Bedrijfs- en consumentenwetenschappen) en doet mee aan het studenten-WK in Shanghai. Hij komt uit in een lichte heren vier zonder. Zijn teamleden komen uit Utrecht, Tilburg en Amsterdam. Onlangs won Van Rietbergen samen met mede-argonout Julian Bakker Europees goud in Coimbra, Portugal.

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.