Student
Nieuws
Sport
Studentenleven

Argo-roeiers pakken goud op studenten-EK in Portugal

De Wageningse roeiers Tijmen van Rietbergen en Julian Bakker zijn Europees kampioen geworden in de lichte heren twee zonder. Ze pakten het goud op het studenten-EK in Coimbra.
Luuk Zegers

Julian Bakker en Tijmen van Rietbergen met hun gouden medailles in Coimbra © Helen Harmsen

Tijdens de wedstrijd op 18 juli kwamen Julian Bakker en Tijmen van Rietbergen nooit echt in de problemen. Af en toe kwamen de Britten dichterbij, maar met een tijd van 07:20.829 op de twee kilometer waren de Argonauten bijna zeven seconden sneller dan het duo van de University of Nottingham (07:27.808). Het brons ging naar de Portugezen uit Coimbra, die met 07:42.377 toch een podiumplek haalden bij hun thuiswedstrijd.

Het studenten-EK wordt georganiseerd door de European University Sports Association (EUSA). In 2014 werd het evenement in Rotterdam georganiseerd; in 2020 is Belgrado aan de beurt.

Shanghai

Van Rietbergen neemt ook deel aan het FISU studenten-WK in Shanghai, begin augustus. Daar roeit hij in een lichte heren vier zonder met studenten uit Utrecht, Tilburg en Amsterdam. Ook Arlette de Vegt komt daar in actie, in een lichte dames dubbel twee.

Een impressie van het studenten-EK in Coimbra

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.