Student

Studentencafé op campus: My Life’s Getting Better

In de grootste ruimte van Campus Plaza komt het langverwachte (eet)café voor studenten. MLGB gaat het heten: My Life’s Getting Better.
Roelof Kleis

Ivy Shen voor haar café in wording. © Roelof Kleis

‘Het leven moet voor iedereen hier een beetje beter worden’, legt de kersverse Chinese horecaondernemer Ivy Shen uit. ‘Ja, ook voor mij’, lacht ze. MLGB is de eerste zaak die ze begint. En dat is best spannend, geeft ze eerlijk toe. Horecaervaring heeft ze wel. ‘Ik heb parttime in de horeca gewerkt. Veel Aziatische mensen werken in de horeca.’ Maar haar opleiding, mbo luchthavenassistent, wees op een heel andere carrière.

De stap naar een eigen onderneming in Wageningen werd gezet via een goede vriendin, een WUR-student die zelf liever anoniem wil blijven. Shen: ‘Wij zagen dat er nog ruimte was in Plaza voor een café. Toen ontstond het idee: kunnen we hier niet een studentencafé beginnen? Een plek waar studenten na de studie gezellig kunnen samenkomen en elkaar ontmoeten. Volgens mijn vriendin is er echt behoefte aan zo’n plek.’

Geen echte cafés

Ja, er is een grandcafé in Forum en Orion heeft The Spot. Maar die zijn volgens Shen niet de hele avond open en het zijn geen echte cafés. MLGB is in principe zes dagen in de week van 10.00 uur tot (maximaal) 02.00 uur ’s nachts open. De doelgroep is studenten. ‘Het concept wordt aangepast aan hun levensstijl en behoeften. We zullen bijvoorbeeld spelletjesavonden, filmavonden en speeddates organiseren. We staan open voor suggesties van studenten.’

Die kunnen volgens Shen terecht voor een leuke avond in het cafégedeelte of een hapje eten aan een van de vijftien tafels van het restaurant. De ruimte is bovendien af te huren voor afstudeer- of promotiefeestjes. Volgens Shen is er een grote behoefte aan een dergelijk ruimte op de campus.

Sushi

In het restaurant van MLGB wordt sushi geserveerd. ‘Chinees en Italiaans is er al op Plaza’, licht Shen de keuze toe. ‘Wij willen iets anders, iets dat duurzaam en gezond is.’ Dat duurzame moet tot uitdrukking komen in de keuze van de ingrediënten. Shen: ‘Die zullen zo duurzaam mogelijk zijn, omdat dat past bij WUR en omdat studenten dat ook willen.’ Ook de prijzen zullen op de studentenbeurs worden afgestemd. En voor de bediening wil Shen het liefst studenten werven die wat willen bijverdienen.

De look and feel van MLGB zal ‘industrieel en postmodern’ zijn. ‘Met veel donkergrijs, bruine houten tafels en metalen stoelen.’ Tekeningen kan ze nog niet laten zien. Het zit allemaal in haar hoofd. De verbouwing is deze week gestart en duurt tot 20 augustus. ‘Maar we gaan pas officieel op 1 september open. Als de vergunningen dan rond zijn.’ Want daar had ze zich op verkeken. ‘Dat duurt allemaal erg lang.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.