Student
Nieuws

Student Alliance wil verkooppunt buskaartjes op campus

Student Alliance Wageningen (SAW) is in gesprek met de provincie Gelderland, de universiteit en vervoerders om een verkooppunt voor buskaartjes te realiseren op de campus.
Luuk Zegers

© Luuk Zegers

Sinds 24 juni kunnen reizigers in de bus geen kaartje meer kopen met contant geld, alleen nog met hun pinpas of creditcard. De maatregel moet buschauffeurs beschermen tegen overvallen, maar brengt internationale studenten soms in de problemen, omdat niet alle buitenlandse bankpassen worden geaccepteerd.

Ook buiten de bus is het lastig om met contant geld een buskaartje te kopen, zegt SAW-voorzitter Giulia Homs. ‘In Wageningen kan dat alleen bij de Primera in het centrum. Die heeft beperkte openingstijden, en daarbij bevinden de meeste internationals zich voornamelijk op de campus of het bedrijvenpark.’

Automaat

SAW kijkt daarom samen met de universiteit naar de mogelijkheid om buskaartjes te verkopen in de AH to go of de WUR-shop in Forum. ‘Maar het liefst hebben we een kaartjesautomaat waar je met contant geld kan betalen’, zegt Homs. ‘Die heeft geen openingstijden.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.