Organisatie
Onderzoek

Startlife gaat onderzoekers aan ondernemers en financiers koppelen

Startlife en de afdeling Waardecreatie van WUR gaan een nieuwe activiteit starten: venture building. Ze willen ondernemende WUR-onderzoekers gaan koppelen aan ondernemers en financiers, om samen een startup te beginnen.
Albert Sikkema

© Geert Jan Bruins

Jan Meiling

‘We gaan de onderzoeksgroepen langs om voorstellen te vinden, te bespreken en te verbeteren’, zegt directeur Jan Meiling van Startlife. ‘Als iedereen vindt dat we het voorstel het beste kunnen verwaarden via een startup, dan gaan wij op zoek naar een ondernemer en een financier. Daarna gaan we kijken of we met de onderzoeker, ondernemer en financier een bedrijf kunnen bouwen.’

Startups

Doel is om zo meer startups van Wageningse bodem te creëren, want dat aantal blijft achter. Momenteel begeleidt Startlife 172 startups, maar slechts 27 daarvan zijn gevestigd in Wageningen. En vooralsnog groeit het aantal Wageningse ondernemers traag. Vorig jaar klopten er dertig starters aan bij Startlife, maar slechts vier kwamen uit Wageningen.

Meiling verwacht echter dat er de komende jaren enkele beeldbepalende Wageningse startups bijkomen. Startlife ondersteunt beginnende kennisbedrijfjes al met zachte leningen, een mentorprogramma en partnerships met gevestigde bedrijven.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.