Wetenschap
Nieuws

Nieuwe beurs voor vrouwelijke alumni

University Fund Wageningen (UFW) heeft een nieuwe beurs voor ambitieuze vrouwelijke Wageningse alumni. De beurs van het Marina van Damme Fonds is een steuntje in de rug voor een carrièresprong.
Albert Sikkema

Marina van Damme. ©UFW

Het Marina van Damme Fonds wil de doorstroming van vrouwen naar hogere functies stimuleren. De naamgever Marina van Damme, die in Delft heeft gestudeerd, had al een fonds bij de drie technische universiteiten. Nu Wageningen is toegetreden tot de 4TU-federatie, heeft ze ook een fonds op naam bij University Fund Wageningen.

De beurs bedraagt 9000 euro en is bedoeld voor afgestudeerde of gepromoveerde vrouwelijke alumni die geld nodig hebben voor aanvullende scholing om een carrièrestap te kunnen maken. De beurs geldt voor Wageningse alumni met een technische opleiding – de sociale wetenschappen zijn uitgesloten. De voorkeur gaat uit naar alumni wier ouders geen academische opleiding hebben genoten.

Belangstellenden moeten zich voor 2 juli melden bij UFW om voor de beurs in aanmerking te komen. De beurs wordt uitgereikt tijdens de Opening van het Academisch Jaar op 3 september.

Het Marina van Damme Fonds is al het 29-ste fonds op naam van UFW.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.