Student
Nieuws

VeSte wint studentenraadverkiezing, zetelverdeling verandert niet

Met zeven zetels behoudt VeSte een grote meerderheid in de studentenraad. S&I en CSF behaalden respectievelijk drie en twee zetels. Daarmee blijft de samenstelling van de raad hetzelfde als dit jaar.
Luuk Zegers

De nieuwe studentenraad met rector magnificus Arthur Mol. © Luuk Zegers

De uitslag van de verkiezingen werd dinsdag om half een bekendgemaakt door rector magnificus Arthur Mol. In totaal bracht bijna 38 procent van de studenten een stem uit—iets minder dan vorig jaar, maar nog steeds een zeer redelijk aantal, aldus Mol.

VeSte: uitslag is ‘geweldig mooi

‘ Sybren Zondervan, VeSte: ‘Ik vind het geweldig mooi dat we stabiel zijn gebleven en dat er een goede opkomst was. Prachtig dat we weer door kunnen met zeven VeSte-leden. Zonde dat we net die achtste zetel niet hadden voor Judith Houwaart, maar ik ben blij met de uitslag. Ik heb de andere partijen leren kennen tijdens de verkiezingen. Het zijn hele goede mensen en ik heb het volste vertrouwen dat we de uni weer wat beter gaan maken volgend jaar.’

S&I: zin om aan de slag te gaan

Joshua Wambugu, S&I: ‘Ik ben blij dat we weer drie zetels hebben gehaald, maar het is wel jammer dat onze nummer vier Frank Cornelisse het net niet heeft gehaald, want hij heeft er hard voor gewerkt. Ik heb zin om de integratie van internationale studenten te bevorderen, plastic op de campus te verminderen, en stress bij studenten tegen te gaan. En natuurlijk de kwaliteit van het onderwijs te waarborgen.’

Joshua Wambugu naast Arthur Mol. © Luuk Zegers

CSF: ‘heel blij’ want ‘kantje boord’

Robin Baas, CSF: ‘Ik ben echt heel blij met die twee zetels. Het was blijkbaar kantje boord of we die tweede zouden halen. Heel fijn, ook omdat Cito (Wakenge, red.) met mij de raad in gaat. In je eentje is het gewoon moeilijker, omdat je dan altijd met andere partijen moet samenwerken. Met z’n tweeën sta je sterker.’

Robin Baas neemt felicitaties in ontvangst. © Luuk Zegers

Lees meer

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.