Organisatie
Nieuws

Sloop Biotechnion vertraagd wegens asbest

De sloop van het Biotechnion duurt veel langer dan gepland omdat er asbest in het gebouw is aangetroffen.
Tessa Louwerens

tekst Tessa Louwerens foto Sven Menschel

De wind heeft vrij spel in het kale geraamte van het afgedankte WUR-gebouw. De buitenmuren zijn inmiddels verdwenen. Als een groot , pastelkleurig spookhuis torent het boven de andere gebouwen op de Dreijen uit.

In augustus 2016 begon de sloop van het voormalige WUR-gebouw. Die zou aanvankelijk 9 maanden duren, maar dat werd langer vanwege de asbestvondst. ‘In de hoogbouw hebben we inmiddels alles verwijderd’, zegt projectleider Niels Werkhoven van sloopbedrijf G.E. van Dam. Hij verwacht dat voor de zomervakantie alle asbest opgeruimd is. ‘We verwachten dat de sloop begin 2019 voltooid is.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.