Nieuws

Uitgaansagenda WageningenUP stopt na hack

Na tien jaar gooit Wageningen UP het bijltje er bij neer. De site werd gehackt en opnieuw opbouwen bleek voor de overzichtssite van Wageningse feesten te veel werk. ‘Het is ook wel mooi geweest’, vertelt oprichter Tim Möhlmann.

© Sven Menschel

De PhD-student bij Entomologie overwoog al een tijdje om te stoppen. ‘Ik zit minder in de studentenwereld nu’, vertelt Möhlmann, die de komende maanden vooral zijn proefschrift wil afronden. ‘Het is best lastig om anderen te vinden die het werk over willen nemen en dat kost ook tijd. Dus die hack is wat dat betreft een mooi moment om er mee op te houden.’

Dat betekent een einde voor de site en uitgaansagenda van Wageningen UP, die elke twee weken in Resource verschijnt; Resource gaat deze agenda voorlopig zelf beheren. De Facebookpagina van Wageningen UP, met bijna 4.500 likes, blijft voorlopig wel in de lucht. ‘Dat is niet veel werk. Hoogstens een keer een nepaccount verwijderen. Dus feesten kun je daar zeker nog op blijven posten, er is straks alleen geen mooi overzicht meer.’

Hyves

Wageningen UP, waarbij UP voor Uitgaans Promotie staat, zag een kleine tien jaar geleden het levenslicht. Möhlmann, toen nog student, merkte dat er behoefte was aan een gestructureerd overzicht van alle feesten in de buurt. Hij maakte op het destijds populaire socialmediaplatform Hyves een pagina aan. Al snel werd Facebook relevanter voor studenten, dus Wageningen UP verhuisde mee. ‘Omdat een duidelijke agendafunctie ontbrak op Facebook, kwam er ook een site. Samen met mijn broer en een huisgenote – Viola Visser, nu is ze trouwens mijn vriendin – hebben we toen een website gemaakt.’

De site werd gebouwd in het systeem ‘Drupal’, met daar bovenop een aantal eigen aanpassingen. Die eigen toevoegingen zouden echter niet meer werken zodra het basissysteem Drupal geüpdatet zou worden, dus sloeg het team de updates over. ‘Ik denk dat een automatische bot ons nu heeft gevonden en de website heeft overgenomen. We kunnen dit herstellen, maar dat is net zo veel werk als opnieuw beginnen. Wij gaan dat niet meer doen.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.