Nieuws
Onderwijs
Video

Teacher Talks: ‘Op mijn eerste dag was het water van de wc bevroren’ (video)

Vijf winnaars van de Teacher of the Year Award vertellen in de aanloop naar de uitreiking van de onderwijsprijs over hun bestaan als docent. In de vierde en laatste aflevering staat hun meest memorabele moment op de universiteit centraal.

In deze laatste video vertellen Dolf Weijers (Biochemie), Jessica Duncan (Rurale Sociologie), Roel Dijksma (Hydrologie en Kwantitatief Waterbeheer), Gert Peek (Bodemgeografie en Landschap) en Jan den Ouden (Bosecologie en Bosbeheer) over hun meest memorabele moment op WUR.

Voor Duncan, Dijksma en Peek was dit zonder twijfel het moment dat ze de Teacher of the Year Award wonnen. Voor Weijers was ook het moment dat hij zijn inaugurele rede hield heel bijzonder. Weijers werd in 2012 benoemd tot persoonlijk hoogleraar. Op dat moment was hij de jongste professor in Wageningen. Jan den Ouden noemt zijn eerste werkdag het meest memorabel, toen het water in de wc waar hij zijn behoefte had gedaan was bevroren.

Teacher Talks

De uitreiking van de Teacher of the Year Award 2018 is op 24 april. De genomineerden zijn Arie Terlouw, Henry van den Brand, Jessica Duncan, John Beijer en Fred de Boer.

Bekijk de eerdere aflevering van Teachers Talk

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.