Organisatie

Medewerkers kunnen hun ei kwijt in strategisch geplaatste vogelhuisjes

Hoe kunnen we WUR vernieuwen en verjongen? Wie daar een idee over heeft, kan deze maand zijn ei kwijt in één van de vogelhuisjes die verspreid over de campus staan.
Tessa Louwerens

© Sven Menschel

De vogelhuisjes zijn geplaatst door de focusgroep ‘Verjonging & Vernieuwing’ om input te verzamelen voor het nieuwe strategische plan van WUR. ‘We willen bijvoorbeeld graag weten hoe WUR jong talent kan aantrekken en vasthouden’, vertelt Gerlinde de Deyn die samen met Ingrid van der Meer het project trekt. Daarnaast willen ze ook graag weten op welke manier de organisatie kan innoveren en hoe de expertise kan worden overgedragen op de jongere generatie. Mensen kunnen de ideeënbriefjes anoniem in het huisje stoppen en deze zullen vervolgens worden verwerkt tot een plan dat 1 juni op de plank moet liggen.

De Deyn hoopt dat de vogelhuisjes werken als blikvanger, om meer aandacht te trekken voor dit thema. ‘We vinden het wel passen bij deze tijd van het jaar en bij het thema: we vinden het namelijk belangrijk dat medewerkers zich thuis voelen bij WUR. Het idee is dat ze hier hun ei kunnen leggen en dat wij het verder uitbroeden en vorm geven.’

Deze maand staan de vogelhuisjes bij de recepties van de verschillende gebouwen op de campus. Elk kastje is uniek en de huizenjacht was best nog een onderneming vertelt Van Der Meer. ‘We zijn onder andere langs Gamma, Welkoop, Petsplace en De Oude Tol gegaan om ze te verzamelen. Er is ook één vlinderhuisje, die hangen we bij StartHub, aangezien ze daar ook bezig zijn zich te ontpoppen.’ Het is de bedoeling dat de huisjes ook in de buitengebieden van WUR komen, zoals Lelystad en Den Helder. Sowieso kunnen medewerkers online input leveren.

© Sven Menschel

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.