Organisatie
Column

‘Mijn’ salamandertje

Twee weken geleden stond ik voor Helix te bellen. Het was lekker zonnig en de campus was duidelijk in voorjaarsstemming. Krokussen bij Atlas en studenten loungend op de trappen bij Forum. Kortom, iedereen had de lente in de bol.
Guido Camps

Guido Camps (34) is dierenarts en postdoc bij Humane Voeding. Hij houdt van bakken, bijen houden en bijzondere dieren. Guido Camps (34)

is dierenarts en postdoc bij Humane Voeding. Hij houdt van bakken, bijen houden en bijzondere dieren.

Helaas ging de temperatuur daarna nog ineens een paar dagen sterk naar beneden. Tijdens die koude dagen dreven mijn gedachten steeds af naar een bosje op de campus.

Tijdens dat telefoontje in de zon keek ik namelijk naar de grond en viel mijn blik op een klein beestje dat duidelijk ook de lente in de bol had. Een salamander liep zo vanuit het gras de stenen op in de richting van de schuifdeuren. Net ontwaakt uit zijn winterslaap keek hij me wat verbaasd aan toen ik hem oppakte om te voorkomen dat hij onder een voet of tussen een deur terechtkwam. Omdat het nog zo koud ging worden, heb ik hem maar in een bosje naast een sloot bij een stronk met een mooie verstopplaats gezet. Wellicht dat hij zou overwegen nog even door te slapen.

Nu de lente eindelijk echt lijkt door te zetten, geniet ik van de natuur. Ik kan niet wachten tot de zwanen weer een nest gaan maken op zo ongeveer de meest onpraktische plek van heel Wageningen, naast Forum. En een beetje kinderachtig, maar ik blijf hopen dat ‘mijn’ kleine salamandertje het gered heeft.

In zijnvorige columnnodigde Camps de Nijmeegse hoogleraar Roos Vonk uit om met hem in debat te gaan. Op de site van Resource heeft Vonk die uitnodiging aangenomen. Momenteel bespreken Camps en Vonk welke vorm het debat zal krijgen.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.