Student

Studentenpartij in raad Wageningen (fotoserie)

Studentenpartij Connect Wageningen heeft zichzelf vanuit het niets met 2 zetels in de gemeenteraad gekatapulteerd. GroenLinks is de grote winnaar.
Roelof Kleis

Marc Reijerman (midden) viert zijn feestje. Connect Wageningen komt met twee zetels in de gemeenteraad van Wageningen. © Sven Menschel

Het politieke landschap in Wageningen is door de gemeenteraadsverkiezingen van gisteren nauwelijks veranderd. In lijn met het landelijke beeld is GroenLinks de winnaar van de verkiezingen geworden. De partij mag zich nu met 6 zetels (+1) de grootste in Wageningen noemen. D66 en de Stadspartij bleven met elk 5 zetels gelijk. De Stadspartij kreeg wel net ietsje meer stemmen dan D66.

Connect

Maar absoluut gezien is nieuweling Connect Wageningen de grote winnaar. De partij van lijsttrekker Marc Reijerman (voormalige Stadspartij) won 2 zetels. Verliezers zijn de PvdA (2 zetels), CDA (1 zetel) en de Socialistische Partij (1 zetels), die er elk eentje moesten inleveren. De VVD (2 zetels) en de ChristenUnie (1 zetel) bleven gelijk.

Sven Menschel-1.jpgDe uitslag legt de rode loper uit voor het voortzetten van de huidige coalitie van GroenLinks, D66 en de Stadspartij, die nu samen 16 van de 25 zetels bezetten. De opkomst was met 63,1 procent ietsje hoger dan vier jaar geleden (61,8 procent)

. Het gaat om een voorlopige uitslag. Vandaag wordt de definitieve uitslag van de verkiezingen opgemaakt, inclusief deuitgebrachte voorkeursstemmen.

Brandweerkazerne

Zoals gebruikelijk kon er gisteren ook op de campus worden gestemd. In totaal stemden 1958 mensen in Forum, waarmee dit de grootste stembus van Wageningen is. GroenLinks (29 procent) en D66 (24 procent) haalden hier de meeste stemmen, op de voet gevolgd door Connect Wageningen (20 procent). De studentenpartij haalde daarnaast in het stemlokaal Brandweerkazerne (dicht bij de Haarweg) veel stemmen (15 procent) op.

Bekijk hier de fotoseria van de verkiezingen © Sven Menschel

Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.