Student
Studentenleven

JIJ op de campus – Nadenken over het leven

De vorst is voorbij, de schaatsen zijn weer opgeborgen. In een waterig lentezonnetje zitten de eerste studenten alweer buiten te lunchen en te praten. Gideon Koning (21) is een van hen. Hij heeft met andere leden van zijn studentenvereniging Ichtus afgesproken om buiten te vergaderen. Het onderwerp: de passionweek die Gideon helpt organiseren.
Anne van der Heijden

Foto Anne van der Heijden

Gideon doet een bachelor Moleculaire Levenswetenschappen en is actief bij de christelijke vereniging Ichtus. Hij speelt er piano in een band en heeft eerder een bestuursjaar gedaan. Passionweek is een initiatief van enkele christelijke verenigingen en de internationale kerk in Wageningen. In de week voor Pasen gaan de deelnemers het gesprek aan met anderen over zingeving en geloof, bijvoorbeeld tijdens lezingen. ‘Wij denken veel na over het leven’, zegt Gideon. ‘Dan is het interessant om in gesprek te gaan met mensen die andere levensovertuigingen hebben.’

Niet alleen in Wageningen helpt Gideon met de organisatie, hij gaat ook een week naar Riga in Letland. Daar waren niet genoeg christelijke studenten om de passionweek te organiseren, dus riepen de lokale organisaties de hulp in van Nederlanders en Roemenen. ‘Het is heel tof om naast je studie ook dingen te organiseren’, zegt Gideon.

Het is fijn als je wat extra diepgang hebt in je studententijd

Gideon sloot zich aan bij Ichtus vanwege de gezelligheid, maar ook om samen met anderen na te denken over het leven. ‘Het hoeft niet allemaal om feesten en zuipen te gaan, het is ook fijn als je wat extra diepgang hebt in je studententijd.’ Tijdens zijn bestuursjaar voelde hij zich erg betrokken bij de leden. ‘Het is mooi om eerstejaars op te zien bloeien binnen je vereniging en om te zien hoe iedereen groeit. Ik ben zelf in die tijd ook gegroeid. Aanvankelijk dacht ik: “Kan ik dit allemaal wel?” En ik bleek het te kunnen.’

In oktober gaat Gideon trouwen met zijn vriendin Irma. ‘Ik vind het wel een mooi moment. We beginnen dan een nieuw leven samen. Geloof is wel belangrijk voor ons en binnen de christelijke cirkels is het gebruikelijk om vroeg te trouwen.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.