Organisatie

Toch geen topband voor jarige WUR

Met meer dan 1.100 stemmen waren de Arctic Monkeys de gedoodverfde favoriete artiest om op te treden tijdens de honderdste verjaardag van WUR. Maar, nu blijkt dat de organisatie een studentenband voor ogen heeft.
Stijn van Gils

Arctic Monkeys komen niet naar het openingsfeest van 100 jaar WUR. © Shutterstock

Dit jaar bestaat Wageningen University & Research honderd jaar en dat wordt groots gevierd. Er is een speciaal promotieteam en gedurende het jaar worden er verschillende symposia en cursussen georganiseerd.

Dat de verjaardag serieus genomen wordt, bewees een Facebookbericht van 15 maart vorig jaar. ‘Of course one of the festivities will be a big opening party’, stond in het bericht van de universiteit te lezen. De organisatie vroeg iedereen om te stemmen op hun favoriete artiest. ‘We will do our best to get the most voted artist here in Wageningen!’, besloot het bericht van de Facebookpagina van WUR.

BLØF

Aan de oproep werd massaal gehoor gegeven. De Facebookpost kreeg bijna 1.000 likes en meer dan 4.500 mensen lieten hun stem gelden. Met bijna 24 procent van de stemmen waren de Arctic Monkeys de overduidelijke winnaar van die verkiezing.

De Engelse indierockband liet daarmee de nummer twee (de Zweedse artiest Avicii, 12,6 procent) en drie (de Amerikaanse dj Major Lazer, 12,5 procent) ruim achter zich. Nederlandse bands als De Jeugd van Tegenwoordig, Racoon en BLØF volgden op gepaste afstand.

Ambities

Maar wat blijkt nu: de ambities van het WUR-feest zijn toch wat kleiner dan gesuggereerd. Geen topband, maar het Nederlands Studenten Orkest (NSO) en de WUR-band Sound of Science, met daarin onder meer entomoloog Leen Moraal en celbioloog Huub Savelkoul gaan de WUR-verjaardag openen.

Geurt Heimensen van 100 jaar WUR weet niet meer precies hoe het bericht destijds de wereld in is gekomen. In eerste instantie werd ruim gedacht over de invulling, laat hij weten. ‘Pas vanaf maart zijn we na gaan denken over de concrete invulling.’ Hij is evengoed blij met de komst van de twee bands. ‘Het is uniek en bijzonder dat het Nederlands Studenten Orkest naar Wageningen komt.’

Huub Savelkoul, één van de bandleden van Sound of Science. De band die wél optreedt.

Studenten

Op de campus reageren studenten gelaten op de afgenomen ambities. ‘Ik had het toch al niet verwacht toen ik stemde’, vertelt Lola Koppelman. Dat er nu een studentenband komt vindt de studente Voeding en Gezondheid ‘ook leuk’.

Ook anderen hebben geen moeite met de verandering. Max Steenbrink, student International Land and Water Management laat daarnaast onmiddellijk weten dat hun band Malac Banda, van studentenvereniging Ceres, ook beschikbaar is. ‘Wij bestaan ook al vijftig jaar dus we zouden er goed passen.’

De kans is groot dat hun band inderdaad een plaatsje gaat krijgen tijdens 100 jaar WUR. Op 15 september is er een ander festival. Daarvoor worden nog bands met een Wagenings tintje gezocht.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.