Student
Studentenleven

JIJ op de campus – Geen vrije dagen

In de kerstvakantie is de campus vrijwel uitgestorven. De meeste studenten genieten van hun vrijheid, maar Laura Pol (23) is te vinden in Forum.
Anne van der Heijden

Foto Anne van der Heijden

Laura was voor haar masterthesis naar Rwanda om data te verzamelen, en was vorige week teruggekomen om vol goede moed aan de slag te gaan. Ze vond eigenlijk alleen maar uit dat vrijwel al haar vrienden vrij hadden. Desondanks gaat ze toch aan de slag met haar thesis. ‘Alle tijd die ik nu vrij neem, mis ik straks aan het einde van mijn thesis. Thuis zit ik toch niets te doen.’

Ik had helemaal niet door dat het vakantie was

Naar Rwanda gaan beviel Laura wel. “Het was er lekker warm” zei ze lachend. “Daarnaast is de werkervaring in een andere cultuur heel interessant. Door die reis naar het buitenland kwam ik uit mijn comfortzone, waardoor ik ging waarderen wat belangrijk voor me is." Zo ontdekte Laura dat mensen belangrijk voor haar zijn. Niet alleen vrienden en familie maar juist ook mensen in het algemeen. “Met mensen kunnen praten en ze begrijpen is heel waardevol voor me.” Op straat vroegen mensen haar vaak om geld. Ze kon dan niet doorvragen naar hun achtergrond en situatie omdat ze niet goed genoeg Rwandees sprak. Haar beheersing van de taal was dus een sociale belemmering, maar gelukkig sprak ze genoeg woorden Rwandees om haar thesisdata te kunnen verzamelen.

Na deze thesis is Laura nog niet klaar, want ze doet twee masters en gaat dus ook twee keer een thesis schrijven. Ze studeert naast Internationale Ontwikkelingsstudies ook Internationaal Land- en Waterbeheer. “Ik wil nu wel een beetje gaan opschieten. Ik studeer al 6 jaar. Dat is niet superlang maar het lijkt me wel leuk om eens een keertje klaar te zijn.”

Hoe ze na haar thesis verder gaat, weet ze nog niet goed. “Meestal denk ik niet zo goed na over wat ik allemaal ga doen. Ik doe op gevoel wat ik leuk vind en doordenk mijn keuzes pas als ik ze moet maken. Meestal komt alles dan op zijn pootjes terecht.”

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.