Student
Studentenleven

JIJ op de campus – Zingeving en geloof

Misschien ben je in Forum al eens aangesproken door Coos van Ginkel (23). Deze masterstudent Landschapsarchitectuur zoekt daar mensen om mee te praten over zingeving en geloof. Samen met nog iemand van zijn studentenvereniging Navigators Wageningen (NSW) gaat hij om de week het gesprek aan met iedereen die daarvoor openstaat.
Anne van der Heijden

Foto Anne van der Heijden

‘Het heeft me aangenaam verrast hoe open en eerlijk mensen zijn. Vaak denken ze heel anders over belangrijke thema’s dan ik, maar dan kun je wel een interessant gesprek voeren.’ Coos voert deze gesprekken niet omdat hij mensen wil bekeren. ‘Dat kan ik niet eens’, lacht hij. ‘Ik wil gewoon mensen laten zien dat er meer manieren zijn om tegen dingen aan te kijken.’

Ik ga in augustus trouwen in Potsdam

NSW is waar het studentenleven van Coos voornamelijk om draait en een belangrijke reden dat hij Wageningen is gaan waarderen. ‘Je maakt vrienden en gaat je er daardoor thuis voelen, waardoor je het leuker gaat vinden.’ En dat was goed, want de eerste indruk die Coos had van Wageningen was niet heel positief. ‘Ik vond het een verschrikkelijk kneuterige plek. Dat vind ik nog steeds, maar nu denk ik dat kneuterig zo slecht niet is.’

Nu vindt Coos het zelfs jammer dat hij Wageningen gaat verlaten. ‘Ik heb mijn hart verpand aan deze stad.’ Toch gaat hij na de zomer vertrekken. ‘Ik ga in augustus trouwen in Potsdam, een van de meest romantische plekjes in Europa.’ Potsdam ligt in Duitsland, en dat is ook waar de verloofde van Coos, Elisabeth, vandaan komt. ‘Ik reis ongeveer één keer in de zes weken naar Berlijn om haar te zien. Soms ga ik liften, soms treinen en soms carpoolen.’ Mensen reageren soms verbaasd op zijn trouwplannen. ‘Veel christelijke mensen vinden het niet gek dat we gaan trouwen terwijl we 23 zijn, maar niet-christelijken staan er vaker van te kijken. Bij ons hoort trouwen in het begin. Je zegt ja en bouwt van daaruit je relatie. Ik ben blij dat Elisabeth en ik die vaste basis hebben.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.