Student

Studenten trainen young professionals

De rollen waren afgelopen zaterdag omgedraaid. Vijf studenten van WUR gaven een workshop aan young professionals. De workshop was onderdeel van een driedaagse cursus om organisaties te helpen verduurzamen.
Didi de Vries

Domenico Dentoni en de vijf studenten die hem tijdens de workshop hielpen. V.l.n.r. Dentoni, Enrique Garcia, Philomena Kafui Darku, Rheysa Permata Sari, Nicole Jansen, Stephanie Barbachan Osorio. ©Stephanie Barbachan Osorio

Vier masterstudenten Food Quality Management en een studente Urban Environmental Management trainden afgelopen zaterdag young professionals tijdens een workshop over systeemverandering. Tijdens de vijfde periode van vorig collegejaar volgden de studenten het vak Strategic Change Management and Innovation. Zij brachten een opdracht van docent Domenico Dentoni, docent bij Wageningen University and Research, tot een goed einde, waarop Dentoni ze uitnodigde te helpen tijdens de workshop afgelopen zaterdag.

Casus

Onder leiding van Dentoni begeleidden de studenten in totaal twintig teams van vier tot vijf personen. Elk team moest een casus verzinnen en in kaart brengen welke factoren daarmee te maken hebben. Vervolgens bedachten de groepen interventies om het probleem op te lossen. ‘De onderwerpen liepen uiteen. Eén groep richtte zich bijvoorbeeld op obesitas bij kinderen, een ander op voedselverspilling en een derde op jongerenmigratie’, legt Philomena Kafui Darku, één van de studenten, uit.

De workshop was een onderdeel van de driedaagse cursus Nudge Global Impact Challenge. Daarin leren young professionals hoe ze organisaties helpen verduurzamen. Deelnemers tussen de 23 en 33 jaar van over de hele wereld deden eraan mee.

Volgens Nicole Jansen, eveneens één van de studenten, was de workshop een groot succes. ‘Ik was vantevoren benieuwd of ze anders te werk zouden gaan dan wij, omdat ze meer werkervaring hebben’, vertelt ze. ‘Maar dat was niet zo. Ze bleven wel minder hangen in theoretische concepten dan studenten, omdat ze meer voorbeelden uit de praktijk voorhanden hadden.’

Terechte winnaar

Aan het eind van de twee uur durende workshop brachten alle aanwezigen een stem uit op het team dat volgens hen het best uitgewerkte idee had. Het winnende team had een oplossing voor het woningtekort voor arbeiders in de Filippijnen; wooncontainers voor drie tot vier personen per eenheid. Volgens Nicole Jansen was dit team een terechte winnaar. ‘Er zijn zoveel factoren die mee kunnen spelen en deze groep leek het allemaal te hebben overwogen. Heel knap in de korte tijd die ze kregen.’

De young professionals brengen een casus in kaart door. ©Stephanie Barbachan Osorio

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.