Organisatie

Kunstenaars proeven sfeer in Wageningen

De kunstenaars die, geïnspireerd op Wageningse wetenschap, kunst gaan maken voor Beelden op de Berg waren vandaag op de campus om alvast de sfeer te proeven.
Vincent Koperdraat

De kunstenaars en conservator Flos Wildschut (r) © Vincent Koperdraat

Er komen geen kunstwerken op de campus volgens Flos Wildschut, conservator van Beelden op de Berg: ‘De kunstenaars krijgen de mogelijkheid om het onderzoeks – en denktraject op de campus te doen. Ze gaan wel hun bevindingen presenteren in Impulse en delen op die manier hun inspiratie met het publiek. Het idee erachter is dat het publiek dan alvast warm wordt gemaakt voor de buitententoonstelling’.

De samenwerking tussen Beelden op de Berg en WUR vloeit voort uit het 100-jarig bestaan van het academische onderwijs in Wageningen. Het thema – ‘eeuwige verjonging’ – van de tentoonstelling in Belmonte Arboretum sluit daar nauw bij aan.

Kunstenaars

Kunstenaar Anne Greene, Lucas Mullié en William Engelen zijn blij met de rondleiding. Ze zien de komende periode, waarin ze aan de slag gaan met hun zoektocht naar inspiratie voor kunstwerken, zonnig in. ‘Er is veel materiaal om mee te werken hier, dat is wel duidelijk’, zegt Greene. Zij is vooral bezig met fotografie en gebruikt in haar werk de fotocamera als middel om haar waarnemingen in de natuur vast te leggen.

William Engelen heeft as specialisatie composities op basis van natuurlijke dataverzameling. Hij heeft nog geen idee hoe zijn kunstwerk eruit komt te zien, maar heeft zin om op de campus te gaan werken: ‘Ik wil in iedere geval hier vaak terugkomen en dat gevoel heb ik niet altijd bij plekken waar ik kom’.

Ik wil in iedere geval hier vaak terugkomen en dat gevoel heb ik niet altijd bij plekken waar ik kom.

Kunstenaar Lucas Mullié vormt samen met Digna Kosse het duo de Foodcurators. Ze zien zichzelf als een hybride tussen kok en vormgever. In hun recente project Yoghurtklok hebben ze het ontstaansproces van yoghurt ontleed en geanalyseerd. Door op een andere manier naar dit proces te kijken kunnen nieuwe toepassingsmogelijkheden worden ontdekt. Mullié vindt de campus ‘erg divers’ en ziet genoeg mogelijkheden, maar een concreet idee heeft hij nog niet.

De elfde editie van Beelden op de Berg heet ‘Zomersneeuw’ en is volgens jaar te zien tijdens de zomermaanden.

Lees ook:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.