Student
Nieuws

Studentenprotest tegen komst Ridley

Een groep studenten organiseert vanmiddag een flash mob voorafgaand aan de opening van het academisch jaar. Ze zijn het niet eens met de keuze van de universiteit om Matt Ridley uit te nodigen als key note speaker.
Linda van der Nat

De studenten willen op ludieke wijze duidelijk maken dat de universiteit met de keuze voor Ridley een te eenzijdig gekleurd beeld geeft van de klimaatdiscussie. Student en mede-organisator Maarten de Zeeuw: ‘We staan om half drie bij de hoofdingang van Orion zodat iedereen die de opening van het academisch jaar bijwoont langs ons moet lopen. Hopelijk vragen de gasten zich af waarom deze man is uitgenodigd.’

De studenten die het protest organiseren zijn niet uit op een aanval op Ridley, maar hekelen het feit dat hij een podium krijgt tijdens zo’n symbolisch moment. ‘Dit zou een moment moeten zijn ter inspiratie voor de visie van de universiteit voor het hele academische jaar.’ De opening van het honderdste academische jaar zou een afspiegeling moeten zijn van de verschillende ideeën en opinies binnen onze universiteit, vinden de studenten. Ze vinden het bovendien jammer dat er geen ruimte is voor een debat met Ridley over zijn opvattingen en de wetenschappelijke onderbouwing van zijn uitspraken.

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.