Student

‘Zoveel sporten om uit te kiezen!’

Vandaag is de vierde dag van de AID. De nieuwe studenten zijn bezig Wageningen te verkennen. Wie zijn deze nieuwe gezichten? Tobia de Scisciolo (25) – half Italiaans, half Belgisch – heeft een geweldige week. ‘Mijn groepje is geweldig. We komen van over de hele wereld, maar begrijpen elkaar heel goed. Het voelt als familie.’
Lotje Hogerzeil

© Lotje Hogerzeil

Hoewel Tobia het erg naar zijn zin heeft op de AID, moet hij vandaag even op en neer naar Utrecht; hij gaat zijn beste vriend bezoeken die naar Kopenhagen vertrekt. Inderdaad, Wageningen is niet de eerste Nederlandse stad waar hij neerstrijkt. Hij heeft zijn bachelor gehaald op het Utrecht University College, waarna hij twee jaar heeft gewerkt in een duikcentrum in Italië. Nu is hij hier voor een master Aquaculture. Hij vertelt heel blij dat hij Droevendaal de komende jaren zijn thuis mag noemen. ‘Ik had het geluk dat ik een kamer kon overnemen van een vriendin hier. Geen woningstress voor mij!’

Mijn ouders hebben me altijd geleerd: doe wat je het liefste doet

Duiken op Aruba

Tobia mist de Italiaanse zee wel. ‘Het was moeilijk om het onderwaterleven achter te laten om weer te gaan studeren, maar ik heb er zin in.’ Zo lang hoeft hij de zee niet te missen, gelukkig. In november gaat hij naar Aruba om daar in een duikcentrum te werken. Zo zal het gedurende zijn hele master gaan: een paar maanden studeren, een paar maanden werken. Tobia vindt het niet erg dat het allemaal wat langer zal duren op deze manier. ‘Mijn ouders hebben me altijd geleerd: doe wat je het liefste doet. Ik kan me niet focussen op studeren als ik niet tussendoor een paar maanden duik.’

Turnen en klimmen

Vanavond is hij weer terug voor het avondprogramma. Zijn favoriete AID-activiteit? ‘Ik vond The BFG gisteravond geweldig. Wat een toffe film. En gisteren voelde ik me verschrikkelijk door al het gefeest, maar het was een geweldige dag bij de Bongerd! Zoveel sporten om uit te kiezen. Ik kan niet wachten om de turn- en klimlessen te proberen.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.