Student

De leukste AID-tips voor ouderejaars

De komende zes dagen wordt Wageningen overspoeld door ruim tweeduizend nieuwe studenten. Zij krijgen diverse activiteiten, optredens en feesten voorgeschoteld. Maar valt er voor niet-eerstejaars ook nog wat te halen tijdens de Annual Introduction Days? Jawel. Vooral dit weekend.
Stijn van Gils

Straatartiesten in actie tijdens het AID-straatfestival van 2016. © Sven Menschal

Grote hekken staan er rond de festivaltent op de campus. Vrijwillig neergezet door studenten, vooral om andere studenten buiten de deur te houden. ‘Nee, en wie niet meedoet met de AID komt het terrein ook echt niet op’, vertelt vrijwilliger Hilde Brands. ‘Maar een paar activiteiten zijn wel voor iedereen toegankelijk.’

Gadgets spotten

Op vrijdag zijn de kersverse Wageningse studenten op de campus en in de stad te vinden. ‘De mentoren van elke groep hebben weer herkenbare gadgets voor hun “kinderen” gekocht’, aldus Hilde. Dat betekent dat de nieuwe eerstejaars onwennig met hun AID-tasjes en een raar attribuut door Wageningen trekken. Best grappig om te zien. Een goed spotmoment is tussen 19.30 en 20.30 uur. Dan staat er even niks op het AID-programma.

Vingerpoppenman

Op zaterdag vanaf 20.00 uur is er een straatfestival in de binnenstad. ‘En Lejo, de man met de vingerpoppen is terug’, vertelt Hilde enthousiast. ‘In voorgaande jaren was hij superpopulair. Maar er is veel meer: WSKOV treedt bijvoorbeeld ook op.’ Na afloop kun je terecht bij één van de Wageningse cafés. Op het plein van de Zaaier speelt dan een jazzband. ‘Vooral als het weer goed is, wordt dat heel gezellig op het terras’, vertelt barvrouw Janna Fleuren. ‘Welke band het precies is? Geen idee. Ik weet alleen dat ik dan moet werken.’ Café Rad van Wageningen, dat bier uit eigen brouwerij schenkt, heeft tijdens de AID niks bijzonders georganiseerd. ‘Wij zijn altijd heel uniek in Wageningen’, aldus Marina van Baest.

Openluchtfilm

Op zondagavond is het tijd voor een andere vaste traditie: de filmvertoning in de buitenlucht. ‘Iedereen is welkom en dit keer wordt de film gedraaid vanaf Duivendaal’, laat Hilde weten. De film start om 20.15, maar als je een goede plek wil, moet je zeker eerder komen (tenzij het regent). Welke film er gedraaid wordt, is nog geheim. Het Heerenstraat Theater hielp mee met de selectie, maar medewerker Tom de Bont wil daar weinig over kwijt. ‘Het enige wat ik kan vertellen is dat het een reusachtig leuke film gaat worden.’

Festivaltickets

Op maandag en dinsdag is er niet veel meer te doen dan eerstejaars en gadgets spotten. Maar op woensdag kan de niet-AID-loper ook weer meedoen. Vanaf 13.00 uur is er de informatiemarkt in het Belmonte Arboretum. Altijd gezellig en de sfeer zal ongetwijfeld goed zijn. Vanaf vijf uur is er op de campus een groot AID-festival met een foodcorner en optredens van onder meer studentenbands. Alle WUR-studenten kunnen voor dit festival voor 5 euro een kaartje kopen. Er zijn nog tickets beschikbaar. Om 24.00 uur is het festival, en daarmee de AID, officieel afgelopen.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.