Student
Studentenleven

JIJ op de campus – vol inspiratie de zomer in

De campus loopt leeg in de zomervakantie. Veel studenten gaan naar thuisthuis of Verweggistan. Maar niet allemaal. Sanne Swinkels schrijft haar thesis, rondt ondertussen nog even haar honoursproject af én is al begonnen met haar fulltime bestuursjaar bij Aiesec.
Lotje Hogerzeil

Sanne Swinkels in het bestuurshok van Aiesec. © Lotje Hogerzeil

Maandagochtend heeft ze best even tijd voor een kopje koffie op een zonnig terrasje. ‘Maar eigenlijk zijn de ochtenden gereserveerd voor het afmaken van mijn thesis’, vertelt de 21-jarige student Internationale Ontwikkelingsstudies. ‘Dan ben ik nog scherp, dus die tijd kan ik het best besteden aan het zwaardere denkwerk.’ Als ze genoeg heeft gedaan gaat ze ’s middags door naar het kantoor van de studentenorganisatie Aiesec, waar zij en de andere vier fulltimers minstens vijf weken van hun vakantie bezig zijn om onder andere de AID voor te bereiden, een nieuwe lokale adviesraad samen te stellen en de boekhouding op orde te krijgen.

Waar komt al deze energie vandaan? ‘Ik heb zo veel mazzel gehad het afgelopen jaar: eerst een semester in Stellenbosch, Zuid-Afrika, en ik ben net terug van onderzoek in Ierland. Ik heb het gevoel dat ik zeven maanden met vakantie ben geweest. Daardoor heb ik zoveel inspiratie opgedaan; die kan ik nu stoppen in de laatste loodjes, en ik ben klaar om bij AIESEC echte werkervaring op te doen’. Al het reizen motiveert haar júist om nu alles op alles te zetten als kersverse Chief Financial Officer (CFO) bij de studentenorganisatie. ‘Voor mij was mijn tijd in het buitenland het meest "eye-opening" van mijn studietijd. Via AIESEC wil ik dat voor andere studenten ook mogelijk maken. Ik denk dat je nergens zoveel kunt leren als buiten je comfortzone.’

Ik heb het gevoel dat ik zeven maanden met vakantie ben geweest

Sanne Swinkels

Ze heeft nog geen idee waar ter wereld ze na haar bachelor Internationale Ontwikkelingsstudies terechtkomt voor een master. ‘Ik geef toe: omdat ik veel reis, ben ik soms best bang mijn vrienden hier uit het oog te verliezen. Ik heb nog even overwogen om vanaf september weer in het buitenland een stage te doen, maar ben stiekem heel blij dat ik hier nog een jaartje ben.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.