Student

Ambachtelijk bakje friet op campus

Campus Plaza heeft er opnieuw een horecazaak bij. Over een paar weken opent cafetaria ‘t Ambacht de deuren. Frieten met de hand gemaakt.
Roelof Kleis

© Roelof Kleis

Uitbater van ‘t Ambacht is Arnhemse bakker Derk Joosten. De cafetaria is zijn eerste eigen bedrijf. Joosten werkte 20 jaar bij een bakkerij in Wijchen.Maar toen die bijna twee jaar terug failliet ging, stond hij op straat. Op zoek naar nieuw emplooi bedacht hij dan maar zelf een bedrijf te beginnen. ‘Ik kwam weleens in een cafetaria en zag ze dan bezig met allemaal diepvriesproducten. Ik dacht: dat moet beter kunnen.’

Ambachtelij

k‘Met bloem, wat water en eieren maken bakkers de mooiste dingen. Dat ambachtelijke dat spreekt me aan. Waarom niet een ambachtelijke cafetaria beginnen?’, vertelt hij zijn verhaal. Het idee was geboren. ‘Toen alleen nog een locatie vinden. Mijn zus woont in Wageningen en wees me op Campus Plaza. En hier ben ik dus. Dat is het in een notendop.’

Joosten wil een ambachtelijke frietenbakker zijn. ‘Dat betekent dat ik zelf de aardappelen snij,voorbak en afbak. Mijn kroketten ga ik zelf draaien en de hamburgers maak ik zelf. Verder probeer ik de producten zoveel mogelijk in te kopen bij ambachtelijk werkende bedrijven.’ Joosten bakt zijn frieten van Frieslanders, bintjes of agria’s, al naar gelang de beschikbaarheid van deaardappel.

Frietje-me

tEen ambachtelijk frietje zal ietsje duurder zijn dan gebruikelijk, denkt Joosten. ‘Ik schat in 2,50-2,60 euro voor een frietje-met, afhankelijk van de saus. Voor een goede friet ga je natuurlijk geen goedkoop sausje gebruiken.’Eigenlijk wil hij die sausjes ook zelf gaan maken. ‘Maar zover is het nu nog niet. Ik moet eerst maar eens aan de slag.’ De eerste frieten gaan naar verwachting over twee weken het vet in.

’t Ambacht is doordeweeks van 10.00-20.00 uur open en op zondag van13.00-20.00 uur. De cafetaria is te vinden naast Doppio.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.