Student
Studentenleven

Meeste stemmen, niet in de raad

Giulia Homs haalde 320 stemmen tijdens de laatste studentenraadsverkiezingen. De meeste stemmen van iedereen. Toch krijgt ze geen zetel.
Madhura Rao

De bachelorstudente Environmental Sciences was de achtste kandidate op de lijst van VeSte tijdens de laatste studentenraadsverkiezingen. Ze wist de meeste stemmen van iedereen te halen: 320. Helaas was het net niet genoeg om met voorkeursstemmen in de raad terecht te komen. Daarvoor kwam ze er 32 tekort.

Teleurgesteld?‘Ik wist van tevoren dat ik de achtste kandidaat op de lijst zou zijn. VeSte vroeg me voor de verkiezingen omdat ze nog een kandidaat tekort kwamen. Ze wilden iemand van Argo, daarom kwamen ze bij mij uit. Ik wist daardoor dat VeSte acht zetels moest halen of dat ik moest zorgen dat veel mensen op mij stemden. Helaas is het me niet gelukt om deel uit te maken van de nieuwe raad. Dat voelt raar want ik was er wel klaar voor. Het liefst had ik

© VeSte

gewild dat we allemaal in de raad zouden komen want alle kandidaten zijn echt een team geworden. Ik gun het hen dan ook van harte dat ze deze kans krijgen.

Hoe heb je het voor elkaar gekregen, zoveel stemmen?

Tijdens de verkiezingsweek heb ik met mensen gepraat en hen geprobeerd over te halen op VeSte te stemmen. Er kwamen ook veel mensen op mij af omdat ze vonden dat ik goede ideeën had om de sportfaciliteiten te verbeteren. Ik ben zelf heel sportief en ze hadden het gevoel dat er eindelijk iemand was die opkwam voor de sportende studenten en muzikanten. Ik heb ook veel gevraagd naar wat mensen graag verbeterd zouden willen aan de universiteit.

En nu?

Ik was al van plan om een bestuursjaar te doen en dit leek me een goede manier om studenten te vertegenwoordigen en tegelijkertijd mezelf te ontwikkelen. Maar ik zou niet nog een keer campagne gaan voeren voor VeSte. Ik vond het niet prettig om mensen lastig te vallen. Sommige mensen raakten echt geïrriteerd en ik heb ook een paar negatieve reacties gehad. Als ik in de raad was gekomen had ik werk gemaakt van de campagnestrategie, zodat het minder irritant werd voor de stemmers. Het zit niet in mijn aard om mensen lastig te vallen.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.