Organisatie
Onderzoek

Einde opmars in QS-ranking

Wageningen University is gedaald van plaats 119 naar 124 op de QS-ranking. Vorig jaar steeg de universiteit nog zestien plaatsen.
Albert Sikkema

©Universitat de Barcelona

De universiteit haalt dit jaar een lagere score op het gebied van de academische reputatie en ook de score voor de studentstafratio daalt iets, door de groei van het aantal studenten. Daar staat tegenover dat de citatiescore hoger is dan vorig jaar, wat betekent dat de Wageningse artikelen beter geciteerd worden. Afgezet tegen de andere Nederlandse universiteiten staat Wageningen op de zevende plaats in de QS World University Rankings. Na de Times Higher Education ranking en de Shanghai-ranking is dat de belangrijkste ranglijst van universiteiten.

Bovenaan

QS komt elk jaar ook met specifieke ranglijsten. In de QS-ranking voor landbouwwetenschappen staat Wageningen dit jaar weer bovenaan, net als vorig jaar, werd in maart al bekend. Bij de milieuwetenschappen daalde de universiteit van plek 4 naar 6. Ook op het gebied van de veterinaire wetenschappen en ontwikkelingsstudies behoort Wageningen tot de wereldtop, aldus de makers van de QS-ranking.

Reputatie

De QS-ranglijst is voor veertig procent gebaseerd op de reputatie van instellingen. Verder weegt de reputatie onder werkgevers mee, evenals de hoeveelheid studenten per docent, het aantal publicaties van onderzoekers, de citatiescores en de hoeveelheid buitenlandse studenten en medewerkers.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.