Organisatie

Máxima bezoekt Plant-e

Koningin Máxima bezocht vanmorgen het Wageningse bedrijf Plant-e, een spin-off van Wageningen University, dat elektriciteit opwekt met levende planten.
Tessa Louwerens

©Sven Menschel

De koningin was buitengewoon enthousiast, zegt Marjolein Helder, directeur van Plant-e. ‘We hebben echt een ontzettend leuke ochtend gehad.’

Helder had Máxima eerder ontmoet tijdens het World Economic Forum in Davos. ‘We hebben elkaar daar gesproken en de koningin was uitermate geïnteresseerd in het bedrijf. Dus toen hebben we haar uitgenodigd om een keer te komen kijken.’

Tijdens haar anderhalf uur durende bezoek kreeg Máxima kreeg een rondleiding door het pand en uitleg over de verschillende producten en experimenten waar Plant-e aan werkt. Helder: ‘Máxima was zeer geïnteresseerd in de technologie en gaf aan veel te hebben geleerd.’

De koningin had zich goed voorbereid en was inhoudelijk betrokken, vertelt Helder. Máxima plaatste ook een paar kritische kanttekeningen. ‘Wij hebben nu een platform ingericht voor alle verschillende toepassingen van onze technologie. Máxima stelde voor dat we ons meer focussen op één specifieke toepassing.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.