Organisatie
Onderwijs

Weinig nieuwe WR-medewerkers voor de klas

Voorlopig hebben nog weinig nieuwe medewerkers van Wageningen Research (WR) gebruik gemaakt van het Vereveningsbudget om hun expertise in te zetten in het onderwijs van de universiteit. Sinds 1 januari is 25 keer subsidie aangevraagd bij het fonds, maar de betreffende medewerkers gaven vorig jaar al onderwijs.
Albert Sikkema

©Shutterstock

Medewerkers van Wageningen Research kunnen vanaf januari 2017 een aanvraag doen bij het Vereveningsbudget als ze docent zijn op de universiteit. Daarvoor was het inhuren van WR-medewerkers in het onderwijs lastig, omdat hun uurtarief bij het instituut hoger is dan de onderwijsvergoeding. Het vereveningsbudget faciliteert de samenwerking tussen Wageningen Research en het universitaire onderwijs en draagt zo bij aan One Wageningen, aldus de raad van bestuur.

Wijn

De raad van bestuur stelde 250.000 euro per jaar beschikbaar voor het fonds, maar na bijna een half jaar is daarvan slechts 50.000 euro uitgegeven, meldt Marion Engel van het onderwijsinstituut (OWI). Voor 18 WR-medewerkers is in de afgelopen maanden 25 keer een aanvraag gedaan; daarvan zijn 19 aanvragen goedgekeurd. Maar vrijwel altijd waren dit instituutsmedewerkers die vorig jaar al onderwijs gaven en daarvoor een fles wijn of boekenbon kregen. Nu worden ze keurig vergoed uit het budget.

Studiejaar

Vooralsnog zorgt de regeling er niet voor dat de leerstoelgroepen meer WR-docenten inhuren, constateert Engel. Dat verbaast haar niet, want de leerstoelgroepen maken voor elk studiejaar een onderwijsplanning en de regeling is pas een krap half jaar oud. In de komende maanden moet blijken of de leerstoelgroepen komend studiejaar meer instituutsmedewerkers inhuren.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.