Student
Video
Studentenleven

CSF pakt zetel terug van VeSte (video)

De Christelijke Studenten Fractie (CSF) heeft volgend jaar weer twee zetels in de studentenraad. De plek die ze tijdens de vorige studentenraadsverkiezingen kwijtraakten aan VeSte is weer terug in CSF-handen. S&I blijft stabiel met drie zetels.
Linda van der Nat,Vincent Koperdraat

© Vincent Koperdraat

Rector magnificus Arthur Mol maakte vanmiddag tijdens de lunchpauze de uitslag bekend van de studentenraadsverkiezingen. Die liepen van 29 mei tot en met 1 juni.

Het opkomstpercentage lag dit jaar op 40,84 procent. ‘Een geweldig resultaat’, vond rector Mol. Met dergelijke cijfers bewijst de raad haar legitimiteit, vindt hij.

Nopjes

Er zijn geen grote verschuivingen in de zetelverdeling. VeSte geeft de zetel die zij vorig jaar van CSF afsnoepte, weer terug. S&I (Sustainability & Internationalisation) blijft op drie zetels staan. Joanne Rink, nummer twee op de lijst van CSF, is in haar nopjes met haar uitverkiezing. ‘Ik kan het nog niet helemaal geloven’, reageert ze.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.