Organisatie
Nieuws

WUR niet geraakt door cyberaanval

De WUR heeft geen last gehad van de wereldwijde ransomware-aanval op computers. Dat komt mede omdat de WUR-medewerkers tijdig de Windows Updates op hun computer hebben doorgevoerd.
Albert Sikkema

<foto: pixabay>

De IT-afdeling van de WUR heeft afgelopen weekend alle pc’s en laptops van de WUR nagelopen of ze waren voorzien van de laatste updates van Windows. De grote cyberaanval die eind vorige week losbarstte, maakte namelijk gebruik van zwakke plekken in het Windows besturingssysteem. Die zwakke plekken zijn echter weer gedicht in de laatste updates van Windows. Gelukkig vond de IT-afdeling maar enkele tientallen computers met een verhoogd risico, meldt servicemanager Marco Otte van de IT-afdeling. Als de gebruikers de gevraagde acties hebben uitgevoerd, zijn die computers inmiddels ook veilig.

Otte is verheugd dat de meeste WUR-medewerkers elke maand keurig de updates op hun pc en laptop installeren, maar benadrukt nog eens het belang daarvan. Verder moeten medewerkers en studenten heel alert zijn dat ze geen verdachte attachments en hyperlinks in e-mails openen, waarschuwt Otte. ‘Het verschil tussen getroffen worden en niet getroffen worden, zit hem in één muisklik van één onoplettende collega.’

Meer informatie op intranet

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.