Student

Al rennend Wageningen opruimen

Wie zich tijdens zijn of haar hardlooprondje over de campus stoort aan het zwerfvuil, kan donderdag 18 mei meedoen aan de eerste Trash Run in Wageningen.
Linda van der Nat

Foto: Bij hardlopen gaat het doorgaans om de snelheid. Bij de Trash Run gaat het om afval verzamelen.

In teams van vier personen moeten hardlopers een rondje van ongeveer 5 kilometer rennen en tegelijkertijd zoveel mogelijk afval verzamelen. Deelnemers krijgen handschoenen en een vuilniszak mee. Het team dat het meeste afval verzamelt, wint een dinerbon.

De Trash Run wordt georganiseerd door Wageningen Schoon en atletiekvereniging Pallas ’67. Ook SWU Thymos, Tartlétos en studievereniging Sylvatica van Bos- en natuurbeheer doen mee. ’We vinden het een goed initiatief’, zegt Sigrid van der Schaar van Thymos. ‘Lekker sportief, al is het hardlopen leuk voor erbij. Het gaat om het afval verzamelen.’ Volgens Sigrid is Wageningen al redelijk schoon, maar ‘het is altijd goed om het bewustzijn te vergroten’.

Inmiddels heeft zich een handjevol teams ingeschreven. ‘Het is net studieweek en tentamenweek geweest, dus dan zijn studenten met andere dingen bezig.’ Sigrid hoopt dat zich nog meer teams aanmelden.

De teams verzamelen op sportcentrum De Bongerd. De race begint om 19.00 uur. Inschrijven kan hier, tot donderdagmiddag.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.