Student

Happietaria haalt meer geld op dan verwacht

Het pop-up restaurant dat afgelopen maand open was in de Wageningse binnenstad om geld op te halen voor het goede doel, is succesvoller dan verwacht. Happietaria haalde ruim 36.000 euro op voor een gezondheidsproject in India, fors meer dan het streefbedrag van 25.000 euro.
Anne van der Heijden

Foto: Happietaria Wageningen

‘Dit is de hoogste opbrengst die Happietaria Wageningen ooit heeft gehad, we zijn heel erg tevreden’, zegt Gerdine Bakker, WUR-student en bestuurslid van Happietaria Wageningen. De locatie was dit jaar groter dan vorige keer, 300 m2 in plaats van 200 m2. ‘Dankzij de extra ruimte hadden we nu 65 zitplaatsen in plaats van 55. Dat betekende wel veel lopen voor de bediening, maar het heeft waarschijnlijk wel bijgedragen aan de hoge opbrengst.’

Naamsbekendheid

Volgens Bakker hadden ze ook veel te danken aan hun naamsbekendheid. ‘We namen natuurlijk alle goodwill van voorgaande Happietaria’s mee en activiteiten zoals ‘Heel Wageningen Bakt’ hebben nog wat extra naamsbekendheid opgeleverd.’ Er kwamen ook grote groepen eten van bedrijven die via de Beursvloer van Happietaria hadden gehoord.

Volgens Bakker was een veelgehoorde reactie van bezoekers dat ze erg origineel waren. Happietaria had het dit jaar op sommige punten anders aangepakt. Bijvoorbeeld door de lay-out van hun restaurant te veranderen, de promotie over een andere boeg te gooien én door receptenboekjes te maken. Die vonden gretig aftrek en zijn uitverkocht en worden bijgedrukt voor de laatste liefhebbers. ‘Veel mensen waren positief verrast toen ze erachter kwamen dat we geen professionele kok in de keuken hadden staan, maar vrijwilligers. Drie keer heeft een professionele kok geholpen, maar de rest van de tijd heeft de keuken op vrijwilligers gedraaid.’

Tegenslag

De laatste week waren er nog meer vrijwilligers nodig dan daarvoor, omdat de vaatwasser stuk ging. Dankzij een probleem met de waterdruk kon er geen nieuwe aangeschaft worden en moest alle vaat met de hand gewassen worden door zes vrijwilligers. ‘Dit was extra zwaar doordat we de laatste week elke avond een volle zaal hadden’, voegt Bakker er aan toe. In totaal hebben ongeveer 150 vrijwilligers meegeholpen om Happietaria mogelijk te maken.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.