Student

Weer vierde plek bij Batavierenrace

Het Wageningse universiteitsteam komt maar niet voorbij de vierde positie op de jaarlijkse Batavierenrace. Net als de voorgaande twee jaren waren Amsterdam, Nijmegen en Groningen te sterk voor de WUR-lopers.
Lieke de Kwant

Foto Tartlétos

‘Het was heel spannend tot het einde toe’, vertelt Mirit Hoek van de Batacommissie van studentenatletiekvereniging Tartlétos. ‘Vanaf de derde etappe stonden we vierde, en het verschil met nummer drie was vaak klein – een minuut. Maar helaas hebben we het niet in kunnen lopen.’ De WUR-ploeg deed uiteindelijk 10 uur, 30 minuten en 41 seconden over het parcours van 180 kilometer, 2 minuten meer dan de nummer 3 (Groningen), 4 minuten meer dan de nummer 2 (Nijmegen) en 7 minuten meer dan de winnaar (Amsterdam).

Het hoge niveau bij de Campus Run op 30 maart, waar traditiegetrouw de renners voor het universiteitsteam werden geselecteerd, had de hoop op een podiumplaats aangewakkerd, vertelt Hoek. ‘We hebben de tijden van onze lopers op de Campus Run vergeleken met de tijden op de Batavierenrace van vorig jaar en daaruit bleek dat ze sterk genoeg liepen voor podiumplek. En iedereen heeft ook sterk gelopen, dus daar lag het niet aan. Maar de andere teams hebben ook harder gelopen dan vorig jaar.’

Vier Wageningse lopers wonnen hun etappe: Thaem Mous, Gwenaël Hanon, Elke Molenaar en Dagmar Smid. Van alle 25 Wageningse lopers rende Joep Kluwen verreweg het snelst: gemiddeld 19,2 kilometer per uur.

Wageningen bereikte in 2013 voor het laatst het podium van de Batavierenrace. De ploeg werd toen derde.

Lees meer:

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.