Organisatie

Campus onderdeel Fietsroutenetwerk

De campus is opgenomen in het Fietsroutenetwerk Veluwe. Recreatieve fietsers worden voortaan dwars over de campus gestuurd.
Roelof Kleis

(Foto: Roelof Kleis)De route stuurt fietsers tussen de nieuwe knooppunten 35 (begraafplaats De Leeuwerenk, Oude Diedenweg) naar 96 (westkant campus Mondriaanlaan) over het WUR-terrein. Fietsers komen langs woonpark Droevendaal, gaan via de rotonde de campus op, bij de kruising met de Bornsesteeg linksaf en bij de bushalte rechtsaf voor het Rikilt langs naar het knooppunt Noordwest.

Uithangbord

De nieuwe borden zijn onlangs geplaatst. Het nieuwe stuk maakt onderdeel uit van het flink vernieuwde Fietsroutenetwerk Veluwe. Naast de nieuwe route over de campus is er ook een nieuw stuk door de binnenstad van Wageningen over onder meer de Heerenstraat. Volgens Wagenings wethouder Dennis Gudden is de campus nu het uithangbord van de stad.

Fietsknooppuntenkaart.jpg

Het Fietsroutenetwerk Veluwe is een initiatief van twintig deelnemende gemeenten op de Veluwe en bestaat tien jaar. Aanpassing en uitbreiding van de routes was onder meer nodig omdat in die tijd nieuwe fietspaden zijn gerealiseerd. Ook zijn toeristisch aantrekkelijke nieuwe bestemmingen in de routes opgenomen en verkeersonveilige routes opgeheven. De totale lengte van het netwerk is gestegen van 1700 tot 2050 kilometer.

Seizoen

Het Wageningse deel van het nieuwe netwerk is nu klaar. De komende maand wordt ook de rest van het netwerk klaargestoomd voor het nieuwe toeristenseizoen. Met het knooppuntensysteem kunnen fietsers zelf een route samenstellen en onderweg de genummerde knooppunten volgen. Op elk van de in totaal 575 knooppunten staat een informatiepaneel met de kaart van het totale netwerk.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.