Student
Sport
Studentenleven

GNSK in Wageningen krijgt groen tintje

Sportstichting Thymos heeft een bestuur samengesteld voor de organisatie van het Groot Nederlands Studentenkampioenschap (GNSK). Dat wordt in 2018 in Wageningen gehouden. Het bestuur wil er een Wageningse draai aan geven met onder meer knotsbal en een ‘groen’ imago.
Linda van der Nat

Foto: Sven Menschel

Het zevenkoppige bestuur, vijf vrouwen en twee mannen, gaat in het voorjaar van 2018 een van de grootste studentensportevenementen van Nederland organiseren. Tijdens het GNSK strijden studentensporters uit alle universiteitssteden van Nederland twee dagen lang tegen elkaar in verschillende sporten: acht vaste sporten die ieder jaar terugkeren en een aantal keuzesporten die iedere editie wisselen.

‘Het was lastig kiezen’, zegt Manouk Wolbert, penningmeester bij SWU Thymos, ‘we hadden 11 reacties en iedereen had zo z’n kwaliteiten. We hebben erop gelet dat de kandidaten wat ervaring hadden met bestuurs- of commissiewerk, want we vonden het belangrijk dat ze een beetje een idee hebben van wat er op hun pad kan komen. Maar zo’n bestuursjaar is vooral ook om van te leren.’

Groot evenement

Rick Oomen, masterstudent Management, economics & consumer studies, is voorzitter van het bestuur. Hij ziet ernaar uit het evenement te organiseren. ‘Toen ik de vacature zag, dacht ik meteen: dit is leuk om te doen. Zo’n groot evenement voor studenten, dat is wel een mooie uitdaging.’ Als het aan hem ligt, staat de hele campus twee dagen lang in het teken van het GNSK. ‘Het zou leuk zijn als de studenten allemaal kamperen, sporten en feesten op de campus.’ Doorgaans komen er zo’n 1500 studenten op het GNSK af.

De komende tijd staat in het teken van kennismaken: met elkaar en met het bestuur van het GNSK 2017. Dat vindt op 9, 10 en 11 juni plaats in Eindhoven. Rick: ‘Ik ben benieuwd hoe zij het hebben aangepakt. Daar wil ik van leren, om er vervolgens een Wageningse draai aan te geven.’ Zo denkt hij aan knotsbal als keuzesport en manieren om het GNSK een groen imago te geven.

De overige bestuursleden zijn Marye Bosboom, Annelies Lantinga, Femke Riensema, Bo Briggeman, Simone van Veen en Luc Roefs.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.