Organisatie

Alumni netwerk werkt

Acht weken geleden ging WUR Connect online, een netwerkplatform voor WUR alumni. Sindsdien hebben ruim 1600 mensen zich aangemeld, een stuk meer dan de verwachte 930.
Didi de Vries

(Foto: Sven Menschel)WUR Connect, het nieuwe online platform voor WUR alumni, is een succes, zegt Tom van der Schaaf van het Universiteitsfonds Wageningen. ‘KLV-leden kregen de primeur en werden acht weken geleden per mail uitgenodigd zich aan te melden. Van de 6.300 genodigden hebben inmiddels ruim 1.600 zich bij het netwerk aangesloten.’.

Doel van het netwerk is het faciliteren van contact tussen Wageningse alumni. Wie inlogt kan contact leggen met andere alumni én zoeken naar leuke banen. Werkgevers kunnen op hun beurt beschikbare vacatures plaatsen. WUR Connect komt voort uit de wens van KLV om een online alumni ledenlijst te maken.

Eerste succes

Eind januari kregen Nederlandse KLV-leden een oproep zich aan te melden. Zo ook Merel Haverhals. Zij plaatste direct een bericht dat ze werk zocht, waarna Ronald Boon van NEN contact met haar opnam. Binnenkort begint zij aan haar nieuwe baan als consultant Milieu en Maatschappij.

In totaal zijn er 36.000 potentiële gebruikers van WUR Connect. Dat is exclusief huidige studenten en medewerkers die zich via een link op intranet kunnen aanmelden. Nu kunnen zo’n 22.000 andere Nederlandse alumni ook een uitnodiging in hun inbox verwachten. Engelstalige alumni moeten nog even wachten op de Engelse versie van het platform. Als alles goed gaat is die rond 20 april online.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.