Student
AID

‘Proberen te fietsen was het eerste wat ik hier deed’

Master- en exchangestudenten die in februari aan hun Wageningse studie beginnen, werden afgelopen week verwelkomd en wegwijs gemaakt tijdens de Winter AID. Resource sprak drie deelnemers. Vandaag Su Sarkar uit Turkije, exchange student Plant sciences.
Madhura Rao

Foto: Sven Menschel

‘Ik ben een derdejaars bachelorstudent en zal vijf maanden in Wageningen zijn. Tijdens mijn tijd hier als uitwisselingsstudent zal ik diverse vakken volgens zoals plantenveredeling, gentechnologie en entomologie. Ik ben echt enthousiast over het starten van mijn opleiding en ik kan niet wachten om de laboratoria en onderzoeksfaciliteiten te zien. Vooral omdat ik er al zo veel over heb gehoord.

Voordat ik hier aankwam had ik niet al te hoge verwachtingen. Ik was aangenaam verrast om te zien hoe geweldig de universiteit eigenlijk is. Ik dacht dat het kleiner zou zijn, maar besef dat de universiteit bestaat uit verschillende complexen verspreid over Wageningen. Ik ben blij dat Wageningen University zo veel meer blijkt te zijn dan ik had gehoopt.

Ik heb al eerder ergens anders gestudeerd dan op mijn eigen universiteit, maar dit is mijn eerste keer in Nederland. Ik ben dan ook van plan om zo veel mogelijk te reizen tijdens mijn verblijf hier. Ik wil het onderste uit de kan halen en hopelijk leer ik ook nog een klein beetje Nederlands.

Ik ben hier nu een paar dagen en het eerste wat ik deed was het proberen om te fietsen. De laatste keer dat ik dat deed was ik ongeveer 5 jaar oud. Een hele uitdaging dus, maar ik weet zeker dat ik het weer snel onder de knie krijg.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.