Nieuws
Natuur & milieu

Milieuministerie op werkbezoek

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu (I&M) en Rijkswaterstaat waren vandaag op bezoek bij de WUR om mogelijke samenwerking te verkennen.

<foto: Guy Ackermans>

Het ministerie was met name geïnteresseerd in de Wageningse kennis op het gebied van de circulaire economie, klimaat en energie, ruimtegebruik en ecologie. Bram de Vos, directeur van de Environmental Sciences Group van de WUR, heette de twintig directeuren van ministerie en Rijkswaterstaat welkom, waaronder Chris Kuijpers (directeur-generaal Milieu van het ministerie) en Jan Hendrik Dronkers (directeur-generaal Rijkswaterstaat). Ze tekenden een samenwerkingsovereenkomst met de WUR.

In zogenaamde ‘break-out-sessies’ presenteerden Wageningse onderzoekers hun onderzoek, terwijl het ministerie en Rijkswaterstaat aangaven welke beleidsthema’s actueel zijn en aan welke kennis ze behoefte hebben. De WUR en het ministerie van I&M kennen elkaar niet goed. De kennismaking moet leiden tot nieuwe onderzoeksopdrachten van het milieudepartement en Rijkswaterstaat.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.