Student

Argo gaat krachthonk opknappen en uitbreiden

Roeivereniging W.S.R. Argo begint op 12 januari met een crowdfundingsactie om een nieuw krachthonk te bouwen. De huidige zolderruimte waar de roeiers trainen is te klein, slecht geventileerd en niet geïsoleerd. Er waren verschillende mogelijkheden voor de verbouwing. Door de adviescommissie is besloten om de huidige zolder met ergometers op te knappen en uit te…
Marijn Flipse

Foto: W.S.R. Argo

Er is afgelopen maanden veel werk verzet om de crowdfundingsactie vorm te geven. Op 12 januari begint Argo de actie met een groot feest op de club. In een tijdsbestek van een half jaar wil de roeivereniging 90.000 euro op zien te halen. Tijdens de Argo Sprint op 7 juli sluiten ze af. ‘We gaan verschillende activiteiten organiseren om het geld dat we nodig hebben bij elkaar te krijgen. Zo organiseren we op 5 februari een ergometerwedstrijd die toegankelijk is voor iedereen. Daarnaast organiseren we borrels en diners voor leden en oud-leden’, vertelt Bas Beerkens, voorzitter van projectgroep Space to Breathe. ‘We hebben zo’n 750 oud-leden en 650 leden met een achterban. We hebben uitgerekend dat de donatie per persoon dan nieteens zo gek veel hoeft te zijn om tot het bedrag te komen dat we nodig hebben voor onze nieuwe zolder. In combinatie met andere activiteiten en de donatiemogelijkheden via de website en Facebook hopen we een heel eind te komen.’

We gaan verschillende activiteiten organiseren om het geld dat we nodig hebben bij elkaar te krijgen

Bas Beerkens

Het originele plan was de huidige locatie op te knappen en uit te breiden. ‘Afgelopen maanden is er ook gekeken naar andere opties. We hebben overwogen om naast ons clubgebouw een krachthonk te bouwen zodat het ook kon worden gebruikt voor bijvoorbeeld feesten’, vertelt Bas. Vrijdag is besloten bij het oorspronkelijke plan te blijven en de bouw in verschillende fases uit te voeren. ‘We beginnen met het uitbreiden van het krachthonk, daarna de isolatie en de luchtverversingsinstallatie’, zegt Koen van Niekerk, materiaal commissaris van de projectgroep. ‘De nood is hoog, de ruimte is nu te klein en het ledenaantal groeit nog ieder jaar. We hopen zo snel mogelijk te kunnen starten, maar we kunnen daar nu nog geen uitspraken over doen.’

Meer lezen over dit onderwerp?

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.