Student

WUR-student wint National Geographic fotowedstrijd

Jacob Kaptein, bachelorstudent Bos- en natuurbeheer aan de Wageningen University & Research, heeft de eerste prijs gewonnen bij de Nature Photographer of the Year Contest 2016. Hij won zijn prijs in de categorie Landscape. De wedstrijd werd georganiseerd door National Geographic. De student maakte de winnende foto ‘Struggle of life’ bij de Leuvenumse Beek op…
Teun Fiers

Foto: De winnende foto van Jacob Kaptein

Op de foto is een jonge beuk te zien in een bos, dat overstroomd is door de Leuvenumse Beek. “Je ziet de dynamiek op de foto, de boom heeft zichtbaar moeite om te overleven in de veranderende omgeving.” Om de foto te maken, ging Jacob herhaaldelijk naar het gebied toe. “Een paar weken eerder was ik nog in de beek uitgegleden en samen met mijn camera kopje onder gegaan. Ik was doodsbenauwd dat mijn fotocamera kapot zou zijn, gelukkig deed deze het weer na een week.” Jacob is erg verheugd dat hij met deze foto zo’n grote prijs heeft weten binnen te slepen.

Op 15-jarige leeftijd begon de student met het maken van natuurfoto’s. “Mijn broertje kreeg een camera cadeau, die nam ik dan stiekem mee in de natuur rond Lunteren.” Pas toen Jacob een spiegelreflexcamera kocht via marktplaats, kreeg hij de smaak echt te pakken. “Ik ging om vier uur in de ochtend mijn bed uit en fietste een uur om op tijd de zonsopkomst te kunnen fotograferen.”

In 2015 kreeg Jacob begeleiding van professionele natuurfotografen toen hij werd uitgeroepen tot talentvolle jonge fotograaf en de Marius van der Sandtbeurs kreeg. Over een jaar is de jonge fotograaf klaar met zijn bacheloropleiding. Dan gaat hij proberen om van de fotografie zijn beroep te maken. “Als ik niet rond kan komen, kom ik hier wel terug voor een master.”

Bekijk hier de website van National Geographic met de winnende foto van Jacob.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.