Student

Monopolyen op een megabord

Onder aanvoering van Ceres hebben Wageningse studenten op 30 november een nieuw record gevestigd met Monopoly. Op een bord van 30 bij 30 meter speelden ze ruim een half uur het bekende gezelschapsspel op de atletiekbaan van sportcentrum De Bongerd.
Roelof Kleis,Vincent Koperdraat

Foto: Guy Ackermans

Wie speelt Monopoly op het grootste bord ter wereld? Daar ging deze recordpoging om. Het bestaande Guinness World Record was sinds januari in handen van een school in Californië. Om het 80-jarig bestaan van het bordspel te vieren, werd daar toen gespeeld op een bord van 744 vierkante meter.

Dat bracht speelgoedfabrikant Hasbro Benelux op het idee een poging te wagen om het record te verbeteren. Hasbro daagde studentenverenigingen uit om met ideeën te komen. De keuze viel op de inzending van Ceres. De vereniging nodigde vervolgens ook leden van andere Wageningse studentenverenigingen uit om mee te doen.

De opgave voor de studenten was simpel: speel langer dan een half uur op het grootste bord ter wereld – in de officiële uitgave. ‘Geen zelfbedachte ontwerpen of andere verzinsels’, zegt Jack Brockbank van Guinness World Records. Zo liepen de ‘pionnen’ rond met een strijkijzer, een kruiwagen en een echte hond.

Brockbank maakte na een half uur spelen bekend dat het speelbord in Wageningen 900 vierkante meter groot was: een nieuw record.

Recordpoging Monopoly

Bekijk de video van de recordpoging hier

Recordpoging monopoly

Recordpoging Monopoly

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.