Student

Kijken

Mannen en vrouwen kijken verschillend naar gezichten, blijkt uit onderzoek van psychologen van de Queen Mary University in Londen. Vrouwen kijken vooral naar de linkerkant – eigenlijk dus de rechterhelft van het gezicht – en bestuderen gezichten nauwkeuriger dan mannen. Onderzoekers konden op basis van het kijkgedrag, dat ze met eye-tracking in kaart brachten, met…

Chocola

Nestlé beweert chocolade te kunnen maken die 40 procent minder suiker bevat en toch even zoet smaakt. Dat betekent dus ongestraft, of in ieder geval niet extra gestraft, dubbel zoveel chocola eten. We moeten nog wel even wachten. Pas in 2018 verschijnen de eerste KitKats nieuwe stijl op de markt.

Darwin (1)

Brouwerij Wageningen laat Wageningers meebeslissen over de smaak van een nieuw biertje, de Darwin 1.0. Wie zo’n biertje bestelt in café De Zaaier, De Vlaamsche Reus, Loburg of Rad van Wageningen wordt gevraagd online een smaakevaluatie te doen. Met die tips wordt versie 2.0 gebrouwen. Een evoluerend biertje dus, waarbij het meest ‘fitte’ biertje mag blijven.

Darwin (2)

Het is de vraag of Charles Darwin wel een bierdrinker was. Daarover is geen duidelijkheid. Wel is de Wageningse Darwin niet het eerste bier dat zijn naam draagt. In zijn geboortestad Shrewsbury kun je Darwin’s Origin bestellen. Darwin in Australië heeft daarentegen zeker iets met bier. Het stadje kent de hoogste bierinname per hoofd van de bevolking.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.