Student

Ceres doet Guinness recordpoging

Studenten van Ceres gaan woensdag op de Bongerd proberen monopoly te spelen op het grootste bord ooit. De poging moet een Guiness World Record opleveren.
Roelof Kleis

Het huidige record staat met een bord van 750 vierkante meter sinds januari dit jaar op naam van een high school band uit Riverside in Californië. De poging werd ondernomen om het 80-jarig bestaan van het bordspel te vieren. Dat bracht speelgoedfrabrikant Hasbro Benelux op het idee een poging te wagen om het record te verbeteren tot 900 vierkante meter, oftewel een bord van 30×30 meter.

Motivatie

Hasbro schreef Nederlandse en Belgische studentenverenigingen aan om met ideeën te komen om een en ander vorm te geven. De club met het leukste plan en de beste motivatie mocht het idee op kosten van Hasbro uitvoeren. De keuze viel daarbij op de inzending van de activiteitencommissie van Ceres. Daarbij gaf volgens Hasbro vooral de motivatie de doorslag. Europa staat volgens Ceres tot Amerika -de huidige recordhouder- zoals Wageningen zich tot Nederland verhoudt: ‘Klein in oppervlakte, doch groot als studentenstad.’

monopolywag.jpgCeres leverde bovendien het ontwerp van een Wagenings monopolybord met louter lokale straatnamen en gebouwen. Met motivatie en ontwerp samen werden inzendingen van onder meer Leuven en Amsterdam (UvA)

verslagen. Het bord van 30×30 meter is volgens Hasbro ongeveer het maximale wat met de huidige printers is te realiseren. Voor een echt record moet het ‘art-work’ identiek zijn met het origineel. De groene huisjes en rode hotels zijn daarom helemaal op schaal nagemaakt.

Drone

De studenten van Ceres moeten het bord zelf in elkaar zetten en het spel vervolgens een half uur spelen. Daarbij is het volgens Pip Mente van de activiteitencommissie de bedoeling dat ook andere studentenverenigingen meedoen. De poging vindt in de lunchpauze plaats op de atletiekbaan van het sportcentrum De Bongerd. Volgens Mente gaat een drone de lucht in om de poging vast te leggen. Bij de poging is een jurylid van Guinness World Records aanwezig.

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.