Student

Meer openheid over introductietijd

De studentenverenigingen KSV Franciscus en Ceres willen meer openheid nastreven over hun introductie. Daarmee reageren ze op een gesprek met rector Arthur Mol.
Roelof Kleis

foto: Soldaat van Oranje

Dat gesprek vond onlangs plaats op initiatief van de beide verenigingen. Ook zeven kleinere verenigingen, Argos en de burgemeester van Wageningen waren daarbij aanwezig. Directe aanleiding was de oproep van Mol om met ‘excessief ontgroenen’ te stoppen. Mol en de burgemeester drongen er in het gesprek op aan de invulling van de introductie nog eens goed tegen het licht te houden en meer openheid te betrachten.

Die interne discussie gaat er bij Ceres zeker komen, reageert president Janneke Sloet van Oldruitenborgh. ‘Het staat op de planning om de introductie nog eens goed tegen het licht te houden. We zijn daar overigens al best kritisch op, vind ik.’ Zij begrijpt de roep om meer openheid. ‘We gaan er zeker naar kijken wat op dat punt mogelijk is. Maar je wilt natuurlijk niet dat introductielopers van tevoren al precies weten wat er gaat gebeuren. Het idee van rector Mol om een soort klachtenlijn te openen spreekt haar wel aan en ook het voorstel van Resource om eens een (student)redacteur verslag te laten doen. ‘Het zijn allemaal plannen die we gaan bekijken.’

Ook Tom van Geelen, praeses van KSV Franciscus, zegt dat naar aanleiding van het gesprek met Mol verenigingsbreed naar de invulling van de introductie wordt gekeken. ‘Daarbij wordt met name aandacht besteed aan hoe activiteiten over kunnen komen op de buitenwereld. We moeten ons op dat punt meer in andere mensen verplaatsen die niet tot de vereniging behoren.’ Van Geelen wil daarbij de deuren letterlijk vaker open zetten. ‘We zullen meeruitleg moeten geven over wie wij zijn, wat we doen en waar we voor staan. Afgelopen jaar hebben we een activiteit ontwikkeld voor Wageningers. Dat moeten we misschien meer doen.’

Leave a Reply


Je moet inloggen om een comment te plaatsen.